Какав ће говор Вучић сутра одржати?

Када се отворе понуде за куповину Телекома сутра, 20.новембра, Вучић ће се први пут после 15 минута од претходног обраћања, свом народу обратити следећим речима:

„Одмах да вам кажем , јер ја нећу ништа да кријем и као што смо и до сада радили све отворено,јавно, мудро и саморпегорно, тако радимо данас и радићемо и у будуће, дакле добили смо понуду за куповину Телекома која је далеко боља од најоптимистичнијих претпоставки и мојих сарадника и прогноза које су се у јавности могле чути.

Она је толико добра да ми је скоро непријатно да то изговорим, али ево, пажљиво молим вас слушајте: милијарду и три стотине милиона евра које су одмах расположиве и иду у буџет, плус 120 милиона евра на ескроу који ће нам накнадно бити доступни, али без било каквог додатног ограничавања од стране купца, плус учешће у реализацији добити у 2016.години. Да би грађани схватили о коликом парама овде говорим, да би народ разумео, ради се о , Вујовићу ти ме молим те исправи ако грешим, а мислим да не грешим, о  сто седамдесет милијарди динара! Молим вас не о милионима, него о сто седамдесет милијарди динара!!!

Ова понуда је далеко боља од оне коју је постигла претходна влада и то доказује да смо ми водилу ову компанију домаћински, стручно и поштено и зато смо и успели да постигнемо најзначајнију пословну транскацију мислим  не само у региону, него и у југоисточној Европи.

Ми смо наравно захвални нашим западним пријатељима када хвале наша достигнућа на нашем опуту ка ЕУ, али када вам пословни свет овако одреши кесу и када уложи свој новац, и то огромни новац, онда је то највеће признање које једна влада може да добије за економску политку коју води. То је онда подстрек да радимо још више и још боље и у будуће.

Ја желим да искористим ову прилику да се захвалим и свим стручним људима који су нам помогли и свим члановима владе који су даноноћно радили на реализацији ове трансакције, без чије умешности и знања ми сигурно сами не бисмо могли да постигнемо овакав резултат.

Као што знате нисмо заборавили ни запослене, они ће такође бити заштићени социјалним програмом, међутим најважније је да ћемо сада моћи снажним корацима да даље развијамо наше привредне активности, и ја верујем већ након прве следеће ревизије ММФ-а  наши резултати превазићи њихова очекивања у погледу раста БДП-а Србије, а то нам онда омогућава да даље радимо на поправљању животног стандрада наших грађана, што нам је свима циљ и задатак и обавеза којој стремимо.

Молим вас да ми не замерите, сви знате да сам ја увек озбиљан и да се ретко смејем, али сада у овој прилици не могу да сакријем радост и морам и ја да имам осмех на лицу када смо остварили, ја бих рекао, историјски резултат, који Србију дефинитивно ставља на пут развоја са кога нема повратка.

А сада, ако има питања слободно питајте, јер ми као што знате ништа не кријемо, јер немамо разлога да кријемо, за разлику од оних претходних и упркос свим заједљивима који не могу да прихвате успехе које постиже ова влада“.

Имам ја питање: који друштвени услови, по Вашем мишљењу, погодују настанку тероризма?

About Бранко Павловић