У ЦЕНТАР – Александар Павић и Бранко Павловић: Бошњацима је Србија отаџбина

Учесници емисије “Дебата” продукције медијске куће “Центар” били су политичко-економски аналитичар Бранко Павловић и политиколог, Александар Павић. Тема емисије је српска спољна политика.

 

У емисији Александар Павић говорио о српско-турским односима, као и о односу Бошњака према Србима и српској држави. У вези посете турског председника Ердогана Србији Павић је истакао да је поготово Дачић, својим певачким наступом, понизио Србију али и приметио:

„Овај Ердоган данас није онај Ердоган од пре пар година. Од НАТО пакта он се окреће према Истоку , Русији, Ирану и Кини, што иде нама у прилогу. Србија то треба да то искористи, али не да се понашамо као да хоћемо да се врате Османлије на Балкан и да треба да скинемо гаче (шта раде Вучић и Дачић) већ на обострану корист и са много више достојанства него шта се данас ради у нашој српској спољној политици.”

Током емисије Бранко Павловић говорећи о истој теми истакао је да „уз сво уважавање да су Бошњаци муслимани и да желе да имају нарочито специјалне односе са Турском”, додао:

„ Њима, мислим на Бошњаке, мора да буде јасно да је њихова отаџбина Србија.”

Током дебате се још и говорило о томе како су српске власти, током пуча у Турској, 2016.г. одмах подржале режим Реџепа Ердогана и тиме веома задужиле турског председника (00:18:00), о томе како НАТО изазива кризе на Балкану и кинеској спољној политици на Балкану (00.30:00), о јачању српске војске и ситуацији у Македонији (00:32:30), о српско-бошњачким односима у Србији и о ситуацији у БиХ-у (00:42:00), о будућим локалним изборима у Београду и СНС, СПС и опозицији (00:45:00); и шта ће бити са Србијом када оде са власти Вучић (00:59:00).

Интервју, за медијску кућу „Центар”, (Зграда „Борбе”, Трг Николе Пашића 7, Београд) водио је гл. уредник српског медија „Србин.инфо”, Дејан Петар Златановић.

About Администратор

Тим администратора презентације Бранка Павловића.