Наградно питање за Вучића

Уколико верујете да лутка на позорници заиста говори, а не трбухозборац, онда одустаните од овог текста.

Ако пођемо од знатно реалније претопставке, да то што говоре уредник Информера (који је задржао своју дикцију и гестикулацију) и Вулин (који већ сасвим подсећа својим тронућем, чим се дохвати микрофона, на наратора који му позајмљује текст) представљају заправо Вучићеву тврдњу, да Србији следи опасна дестабилизација коју ће извести Шешељ за рачун САД, онда наставите да читате текст.

Многи су мислили да је то пре свега подилажење захтевима САД и Немачке да Рама дође у посету Србији, али како је Вучић херојски ту посету одложио за три недеље, као главна опасност је најављен Шешељев повратак у Србију.

Наградно питање за Вучића гласи: како је уопште могуће да Србија, чији грађани се 70% изјашњавају у свим анкетама, да су за најтешњу могућу сарадњу са Русијом, буде дестабилизована било чијим изношењем ставова у корист САД? Ако је власт утемељена на вољи грађана, онда је то немогуће.

Американци би рекли „питање за милион долара“, али како знам да Вучићу та цифра није више интересантна, онда просто постављам друго питање: зашто би Шешељ који је доказао да је спреман да положи живот за своја уврења, а сва су против САД, сад предузимао било шта у корист САД? То да му буде тестамент- да се на крају свега одрекао? Па то је не само бесмислено, него и дубоко увредљиво. Или треба да поверујемо да је Шешељ наиван политичар, па не разуме шта је по среди? Наивно је веровати да смо ми толико наивни.

А сад следећа наша рубрика за Вучића- „ избаците уљеза“. Наше обавештајне службе, врх полиције, врх тужилачке организације, после скоро три године Вучићеве власти и даље :

а) раде под утицајем САД,

б) раде под утицајем Велике Британије,

в) раде под утицајем Немачке,

г) раде под утицајем САД, Велике Британије и Немачке,

д) раде у складу са Уставом и законом?

Да помогнемо такмичару у размишљању: државу би било мног теже дестабилизовати када би важне државне институције као на пример Високи савет судства, Уставни суд, РТС, да набројимо само неке, радиле у складу са правилима струке на основу Устава и закона, према томе уљез је…?

Кад нам у сред Београда премијер Албаније, Рама, шаље поруку да смо ми ништа, а преседник владе Србије Вучић, још мање од тога, онда:

а) не може ништа да се уради пошто Вучић то није могао да предвиди, иако је Рама даним претходно најављивао да ће баш то да уради, пошто су му, увек поуздани Американци рекли да ће све бити у реду,

б) председник владе Републике Србије одмах на самој конференцији за штампу обавештава госта да је његова посета Србији завршена и да ће бити одмах испраћен,

в)отказује се госту посета Прешеву,

г) заказује се хитан састанак са амбасадорима Русије и Кине на коме ће се разговарати о свеобухватној економској и војној сарадњи,

д) одржава се састанак са амбасадорима САД, Велике Британије, Немачке, Француске и Италије, на коме ће се поред испада Раме разговарати о даљим несметаним комерцијалним пословима са Србијом?

Нееееее! Извините, отело ми се. Није под „д“!!!

Изгледа да је трема учинила своје, надамо се да ће Вучић успети да тачно одговори макар на наше последње питање: Да ли је могуће више дестабилизовати Србију него што влада то чини својим мерама, да споменемо само смањење плата просвети и здравству?:

а) није могуће, овако би нас само Немци уништавали,

б) није могуће по последицама, али је могуће по начину , да се на пример потпуно укину плате и пензије,

в) донекле је могуће, али је потребно много времена да се тако нешто осмисли,

г) могуће је ако би Вучић био на власти,

д) да, ако би нас САД гађале атомском бомбом.

Полако, размислите, има још времена. Ако можете молим Вас мало гласније. Да! Тачан одговор је: сви понуђени одговори. Честитамо!

Као награду додељујемо Вам сабрана дела др.Војислава Шешеља.

Можда Вучића ни не треба дестабилизовати. Довољан је сам себи за то. А ми да из овог кола изађемо, па шта кошта да кошта.

About Бранко Павловић