ISKORAK U SLOBODU: Izoštravanje slike geopolitičkih procesa

Izdavač Filip Višnjić

 

Kao i svaki intelektualni pokušaj da se društvo promeni, Pavlovićeva knjiga prožeta je ideološkim smernicama i etički se utemeljuje kao konsekventno demaskiranje lažnih sloboda opsukrnog individualizma. Ona se, u najširem smislu, bavi aktuelnim fenomenom opadanja moći Imperije „poznog kapitalizma“, a autorov pogled usmeren je na rasvetljavanje procesa destrukcije ponosa društva zapadne demokratije – „vladavine prava“. Njegove analize i pogled na svet, utemeljeni na filozofiji prava i prevazilazeći nivo utilitarističke praktičnosti, razgolićuju stanje savremene „pravne države“ i naddržavnih institucija kakva je EU. Svi tekstovi, pisani u dužem periodu i različitim povodima, ovde se pojavljuju kao intelektualno razmatranje društvene drame „šta da se radi?“, a sva njegova razmatranja imaju kontekst – ekonomski, politički, geostrateški.
Slobodan Reljić

Za onoga ko je civilizacijski osvešćen, među ovim koricama nalazi se podsetnik da u Srbiji postoje oni načini razmišljanja i ideje koji predstavljaju tačan odgovor u momentu kada politička „elita“ nudi samo dva međusobno sukobljena rešenja.
Darko Kocjan

Branko Pavlović je vratio čast zvanju „političkih analitičara“. Njegove prognoze političkih i ekonomskih problema ostvaruju se, što znači da su analize iz kojih su izvedene – tačne!
Momčilo Petrović

 

https://filipvisnjic.co.rs/knjizara/iskorak-u-slobodu-izostravanje-slike-geopolitickih-procesa/

About Администратор