Državi i građanima preti bankrot

KTV Zrenjanin, 01.12.2022.

Emisija Bez ustručavanja

Gost emisije je advokat Branko Pavlović, koji, između ostalog, u emisiji odgovara na pitanja ima li nade za ekonomski oporavak Srbije i ima li nade da će Srbija adekvatno odgovoriti na izazove kao što su Ukrajinska kriza, inflacija i recesija.

Prvih 45 min.: razlika prava Rusa u Ukrajini i prava Albanaca u Srbiji-secesija,

Zatim ekonomija kod nas – Pavlović govori o zaduženosti Srbije, ali i o zaduženosti građana te ceni struje i gasa. Jedan deo emisije posvećen je i pravosuđu, a u tom delu najpre analizira promene ustanovljene nakon referenduma održanog januara i navodi da je Srbija u završnoj fazi donošenja prvog seta zakona koji razrađuje osnovne mogućnosti novog i poboljšanog sistema za pravosuđe.

Poslednjih oko 25 minuta promene u pravosuđu novi zakoni, usklađivanje sa politikom EU u oblasti pravosuđa, sa kakvim se sve problemima suočava pravosuđe u Srbiji, od nedostatka sudija do onih koji su radili u sudovima, ali nisu naučili posao, o predsednicima sudova i njihovom uticaju na rad sudija te o mešanju politike u rad sudova, kako se sme a kako ne sme kritikovati sudska odluka, uticaj političara na krivične postupke.

 

About Администратор