Девет тачака Вучићевог програма

У овом тексту колоквијално говорим о „Вучићевом програму“, иако је наравно реч о програму САД,Британије И Немачке који Вучић само спроводи. Због уштеде простора подразумева се и Дачић, тако да он више неће бити спомињан, а и суштински је прецизније да говорим само о Вучићу, зато што без њега политка САД, Британије и Немачке према Србији није могућа.

Вучић је дужан да:

  1. учини све што може на даљем фактичком и формалном признању сецесије Косова и Метохије,
  2. учини све што може на промени Устава како би АП Војоводина добила што више надлежности које припадају држави,
  3. учини све што може да странци покупују сва јавна и друга предузећа за која су заинтересовани и на име потраживања добију што више најбољег обрадивог земљишта у Србији,
  4.  битно смањи издвајање за образовање и тиме обори квалитет знања нације,
  5. битно смањи издвајање за здравство и тиме повећа смртност нације,
  6. битно смањи сва социјална давања како би грађанин изгубио сваку веру у друштвену заједницу,
  7. битно смањи права запослених како би додатно и брзо оборио цену радне снаге у Србији,
  8. води културну политику која мора да тежи укидањи самосвести Срба и разумевању српслог интереса на свим пољима.
  9. заокружи медијски простор који све претходно набројано има да слави као разој, модернизацију, наду у бољу будућност, повећање угледа Србије у свету итд..

Задатак је тежак сам по себи, а данас нарочито и због тога што на путу ка ЕУ нем и неће бити пара ( о бесмислености самог пута писао сам претходних година).

Још горе по Вучића, на страни Русије и Кине има пара, несумњиво и за обичног бирача у Србији и нема било каквог захтева да се Србија уништи ( чак обрнуто- инсистира се, наравно због инсистирања на међународном праву, на интегритету Србије).

Резултати Вождовца говоре да подршка Вучићу није довољна за спровођење програма. Прерачунато на просечну излазност од око 60% на парламентарним изборима, уколико разумемо да је СНС извукао све што може на ове изборе и да њихово повећање може бити за највише 2% бирачког тела, Вучићев резултат на Вождовцу даје око 31% на нивоу Србије без Војводине. Зашто без Војводине- зато што Вождовац даје приближно исту слику на гласању као Србија без Војводине.

Пошто 31% није довољно ( наравно и овај проценат је уз невероватну дневну кличину лажи у медијском простору у корист Вучића), онда Мишковић мора поново бити ухапшен. Пошто нема основа за његово хапшење, онда се по сваку цену има ослободити сваке одговорности Радуловић ( Ц маркет) и заузврат добити неко његово сведочење које ће бити основ хапшења Мишковића. Нема везе што цео случај не може довести до кривичне одговорности Мишковића, важно је да у марту-априлу, када ћемо имати изборе, он буде у притвору.

Када знамо све што планирају, онда је јасно да се томе морамо супротставити листом која ће бити неупоредиво квалитетнија од свега што постоји на политичкој сцени и која ће, сасвим разумљиво, у центар ставити српски интерес. Те две ствари, квалитет и интерес Србије, су нужно повезане.

То је наша одговорност данас. И само то ће нас деца питати- шта си радио док су САД, Британија и Немачка подржавале Вучића? Најгоре што може да ми се догоди је да им одговорим- ништа. Управо због тога је све могуће.

About Бранко Павловић