Балон раздора – ново опасно заоштравање односа САД и Кине

СПУТНИК Србија, емисија Свет са Спутњиком, 06.02.2023.
Пентагон је уочио нешто за шта верује да је балон за надзор на северу Сједињених Америчких Држава и помно га прати - Sputnik Србија, 1920, 06.02.2023
Лет кинеског балона високо у небу изнад америчког континента, случајни, како тврде у Пекингу, или намерни с циљем шпијунаже, по верзији Вашингтона, показао је колико ниско преко ноћи могу да падну односи САД и Кине.

 

Не само да је отказана посета државног секретара Ентонија Блинкена Пекингу, већ је до даљњег миниран сваки покушај отопљавања у односима, а медији увелико спекулишу да су САД тражиле до Јапана да на његовој територији распореде хиперсоничне и крстареће ракете – с циљем супротстављања Кини.

  • Зашто су односи САД и Кине били и остали ход по жици изнад провалије?
  • Куда води убрзана ескалација тензија између две суперсиле?
  • Да ли САД, после руског, журе да отворе и „кинески фронт“?
Ово су само нека од питања о којима у емисији “Свет са Спутњиком” говоре дугогодишњи дописник из Пекинга Милорад Денда и адвокат и публициста Бранко Павловић.
Емисију „Свет са Спутњиком“ коју уређује и води Татјана Трикић можете слушати сваког понедељка од 18 часова на таласима Радио Новости 104,7 мегахерца.
https://sputnikportal.rs/20230206/svet-sa-sputnjikom-emisija-podkast-tanja-trikic-06-02-2023-1150371603.html

О емисији „Свет са Спутњиком“
Емисија „Свет са Спутњиком“ бави се горућим темама из широког спектра друштвеног и политичког живота. Води је Тања Трикић, а заједнички је реализују Спутњик и Радио Новости. Сада у новом термину – сваког понедељка.

About Администратор